Wax strips

Wax strips

Wax strips

Wax strips

Geplaatst op 10-8-2019 door Wax Groothandel Nederland

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten wax strips op de markt zijn en wat die verschillen precies inhouden.
De strips kunnen van verschillend materiaal worden gemaakt zoals katoen, polyester, en viscose of een mix hiervan.

Katoenen wax strips zijn van een geweven (woven) kwaliteit, de polyester en viscose strips zijn van een niet geweven (non woven) kwaliteit.
Woven of non woven wordt vaak dus als een kwaliteits verschil aangeduid. De woven versie, dus de katoenen strips gaan langer mee. Je kunt hiermee dus vaker als een non woven strip wax verwijderen van de huid alvorens de strip verzadigd is met wax. Nadeel van woven strips is dat ze vaak eerder 'doorlekken' dan de non woven kwaliteit en beduidend duurder zijn in aanschaf.

Non woven strips worden meestal gemaakt uit een mix van polyester en viscose, met een 'open' celstructuur. Vaak worden wax strips ook wel papieren strips genoemd, dit is dus niet het geval. Het is geen papier maar ook geen textiel. Non woven strips zijn erg sterk en kunnen ook meerdere keren worden gebruikt alvorens ze verzadigd zijn met wax. Voordelen van dit soort strips zijn de prijs, gebruikersgemak, en hygiëne.

Wax strips ook wel hars strips genoemd zijn er in verschillende afmetingen en worden gebruikt in combinatie met een softwax / vloeibare wax.
Softwax is een wax-soort die niet uithard na het aanbrengen op de huid. Hierin kun je kiezen tussen een spatelwax uit pot of een wax roller.

De softwax uit pot breng je in een dunne laag met een flexibele metalen spatel aan op de huid, deze manier van waxen is uitermate geschikt voor de grote lichaamsgebieden zoals de rug en buik en borst.
De softwax uit een waxroller (waxpatroon) is zeer gemakkelijk aan te brengen en werkt hygiënisch en snel. Een roller gebruik je voor onder andere de benen en armen.

Werkwijze:

Voorbehandeling: 

Allereerst is het van belang om de huid te reinigen van onder andere lichaamsoliën, deodorant, make-up en lotions. 
Dit doe je met een zogenaamde Prewax zoals onze Prewax Cleansing Spray. Een goede prewax reinigt de huid van bovengenoemde resten op een milde en huidvriendelijke manier.

1. Spray de Prewax op de huid en maak schoon met bijvoorbeeld een tissue.
2. Wrijf de huid in met talkpoeder, dit zorgt voor een droge huid waardoor de wax minder aan de huid plakt en daardoor de wax behandeling dus minder pijnlijk is.

Het waxen: 
1. Breng de wax met de haarrichting mee, in een dunne gelijkmatige laag aan op de huid.
2. Kies de gewenste wax strips en wrijf deze stevig op de aangebrachte wax laag.
3. Houd de huid rond de strip strak en trek de strip in een vloeiende beweging (tegen de haarrichting in) van de huid af.

Nabehandeling:
Eenmaal klaar met de wax behandeling is het belangrijk om de wax restjes te verwijderen en de huid weer te hydrateren.
Gebruik een goede afterwax olie die de huid voedt en de natuurlijke oliën van de huid insluit waardoor de huid soepel blijft.

1. Masseer de huid in met de olie, hierdoor zullen de waxrestjes ook gelijk loskomen.
2. Verwijder de overtollige olie en losgekomen waxrestjes met een tissue.

wax strips, afterwax, prewax

Reacties

Blogcategorieën
Recente berichten
Groothandel harsproducten
Bent u opzoek naar een groothandel in harsproducten omdat u net een nieuwe salon bent gestart of misschien wel omdat u erover zit te denken om te veranderen van leverancier. Wat ons anders maakt dan veel andere groothandels in de beautybranche is de persoonlijke aandacht die wij aan al onze klanten geven. We leveren waarnodig maatwerk en denken met u mee! ...
Nitril handschoenen dragen tegen Corona virus
Er zijn enkele maatregelen die je zelf kunt nemen om de kans op infectie of het overdragen van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. - Draag een mondkapje - Draag (wegwerp) handschoenen - Schud geen handen - blijf waar mogelijk zoveel mogelijk thuis - was je handen regelmatig - ontsmet aanraak punten in je omgeving en/ of op je werk Helaas zijn door de vele vraag naar dit soort producten, de mondkapjes tijdelijk niet beschikbaar. Wel hebben wij nog genoeg voorraad handschoenen staan. ( Deze gaan wel in een rap tempo op het moment, dus laat je niet verrassen! )...